LIGHTHOUSE SEA HOTEL RESORT

Архітектори: Віталій Собченко, Нікіта Феоктістов
Локація:  Сицилія, Італія
Функціональне призначення: Готельний комплекс
Площа: 2690 м2
Статус: конкурсний проект
Рік створення: 2015 

 

Architect: Vitaliy Sobchenko, Nikita Feoktistov
Location: Sicilia, Italy  
Function: hotel
Size: 2690 m2
Status: competition proposal
Year: 2015

 

s1s1

Перші мінімалістичні обриси в архітектурі з'явилися ще століття тому, але пік популярності на цю течію доводиться на останні 20 років. Ця філософія несе в собі ідею поєднання функціональності, простих форм і гармонії з зовнішнім середовищем.

Ми не могли обійти стороною цей тренд, маючи справу з проектом готельного комплексу, який розташовується в заповідній зоні з історичним значенням, де знаходиться один з маяків - знамениті занедбані будівлі по всьому узбережжю Італії.

Головна мета - не завдати шкоди навколишньому середовищу і зберегти стійку екосистему найбільш етичним способом, при цьому роблячи готель сучасним і зручним для людини.

The hotel complex is located in the wildlife area close to the old lighthouse. The venue is atmospheric and totally beautiful.

The goal is set not to harm and preserve a sustainable ecosystem and environment in the most ethical way and maintain an olden image of the lighthouse during the project.

All constructions and pathways are designed not to practically touch an existing shoreline as if the whole complex has been just placed on top. All utilities are sustainable and renewable. The guests will feel being in the nature with modern comfort there

s2s2
s5s5

Від маяка до кожної вілли прокладені стежки, зроблені з матеріалу, завдяки якому людям комфортне пересуватися навіть босоніж.

Над самими стежками побудовані навіси, на яких закріплені сонячні панелі, що живлять електроенергією весь комплекс.

Вони ж створюють тінь для того, щоб палким днем зручно змінювати локацію зі своєї вілли - до будь-якої точки.

A number of functions are designed in the construction of the pathways. A fence roof has been placed over the longest pathway to cast a shadow and it has become much more comfortable to walk this pathway in the shadow during the hottest hours.

Apart from that solar panels are fixed into the fence roof to supply power to the entire complex and make the complex power sustainable.

Also, the pathways are covered with decking for comfortable barefoot experience.

Тераса ресторану розташована в зоні автентичної пам'ятці - маяку, звідки відкривається вид на морське узбережжя і ніби розсипані вілли по всьому схилу.

It is decided on the historic area for allocation of a restaurant, reception and socializing zone. The most ethical approach is adopted for design of this area in order to keep a historical image of the lighthouse and ensure maximum comfort for visitors.

s9s9
s10s10

Спускаючись до вілл важливо відзначити їх особливість розташування - гості, які проживають в “cabin”, завдяки панорамним вікнам і терасі з басейном можуть спостерігати за живописним видом на море і місцевими ландшафтами з абсолютно закритим оглядом на інших жителів курорту, що створює відчуття максимального усамітнення з природою без зайвих зовнішніх факторів.

A panorama facade glass window overlooking the sea is the major feature of the villas that are located in the way that guests cannot see neighboring houses when staying inside. This inspires a feeling of integrity and privacy in the nature. Moreover, there is a terrace with an individual pool, both covered with a canopy in each villa.

s11s11
s12s12
s13s13

Доріжка так само веде до пристані з м'якими зонами для відпочинку під відкритим небом, в центрі яких розміщене вогнище, що наповнює простір особливо розслаблюючою атмосферою.

There are areas on the pier with the lounge furniture. A bonfire place is located in the center of each area. The two elements, water and fire are combined there for an unforgettable relaxing experience.

s17s17
s18s18
s19s19
s20s20